GPO KIEST NIEUWE NAAM

Geplaatst op 28-02-2018  -  Categorie: Algemeen

GPO KIEST NIEUWE NAAM

Na dertig jaar als Gehandicapten Platform Oosterhout vele successen geboekt te hebben, kiezen wij nu voor een nieuwe naam Gelijkheid Past Oosterhout (GPO).

De reden is, dat Nederland eindelijk het VN-Verdrag voor de gelijkheid van de mensen heeft ondertekend. Dit betekent, dat iedere Nederlander met of zonder beperking deel moet kunnen nemen aan het maatschappelijk gebeuren. Oosterhout presenteert zich als familiestad, binnen iedere familie is wel iemand met een beperking en hij of zij moet dus ook kunnen deelnemen aan het maatschappelijk gebeuren in Oosterhout.

De politiek, media en maatschappelijke organisaties spreken gelukkig niet meer over gehandicapten, maar over mensen met een beperking. Gehandicapt heeft een negatieve lading terwijl een beperking aangeeft, dat er soms aanpassingen nodig zijn om gelijkwaardig te kunnen functioneren.

 Daar ligt de kracht van Gelijkheid Past Oosterhout, samen met de Gemeente Oosterhout zoeken wij naar oplossingen om Oosterhout toegankelijker te maken voor mensen met een beperking, zodat ook zij naar school kunnen, uitgaan, cultuur snuiven, sporten en deelnemen aan activiteiten. Kortom er mogen geen belemmeringen zijn voor mensen met een beperking. Natuurlijk gaat dit niet allemaal van vandaag op morgen, maar het opheffen van belemmeringen is na de ondertekening van het VN verdrag niet meer vrijblijvend, het is een MUST geworden.

Gelijkheid Past Oosterhout zoekt vrijwilligers, man of vrouw, die ons team komen versterken om gezamenlijk doelgericht te werken aan een toegankelijk Oosterhout.

 Kijk eens op onze vernieuwde website www.gelijkheidpastoosterhout.nl of neem eens contact met ons op via ofni.[antispam].@gelijkheidpastoosterhout.nl

 Dick Spiekman

Voorzitter GPO